Baton z belgijskiej czekolady deserowej z palonym ziarnem kakaowca, nie zawiera cukru i sztucznych słodzików. Słodyczy nadaje stewia, która ma dużo mniej kalorii niż cukier. Czekolada bogata jest w błonnik oraz antyoksydanty, a także jest źródłem magnezu, cynku, żelaza i witamin z grupy B. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Zawartość kakao min. 55%
składniki: miazga kakaowa, błonnik pokarmowy, substancje słodzące (erytrytol i glikozydy stewiolowe), masło kakaowe, palone ziarno kakaowca, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1851kJ/442 kcal
- tłuszcz: 36,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,8g
- węglowodany: 17,8g w tym cukry: 3g
- błonnik: 33,4g
- białko: 5,8g
- sód: 0,02g