Baton z belgijskiej mlecznej czekolady, bez dodatku cukru. Słodyczy nadaje stewia, która ma dużo mniej kalorii niż cukier. Czekolada bogata jest w błonnik oraz antyoksydanty, a także jest źródłem magnezu, cynku, żelaza i witamin z grupy B. Zawiera naturalnie występujące cukry.
składniki: tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, błonnik pokarmowy, orzechy laskowe, miazga kakaowa, serwatka, substancje słodzące (erytrytol i glikozydy stewiolowe), tłuszcz roślinny, emulgator: lecytyna sojowa, naturalne aromaty
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 2170kJ/518 kcal
- tłuszcz: 41,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,6g
- węglowodany: 30,4g w tym cukry: 17,6g
- błonnik: 16,4g
- białko: 8,4g
- sól: 0,5g