Baton z belgijskiej mlecznej czekolady z orzechami laskowymi, nie zawiera cukru i sztucznych słodzików. Słodyczy nadaje stewia, która ma dużo mniej kalorii niż cukier. Czekolada bogata jest w błonnik oraz antyoksydanty, a także jest źródłem magnezu, cynku, żelaza i witamin z grupy B. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Zawartość kakao min. 36%, zawartość mleka min. 14%.
składniki: masło kakaowe, pełne mleko w proszku, błonnik, orzechy laskowe 12%, miazga kakaowa, serwatka, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe), tłuszcz roślinny, emulgator, naturalne aromaty
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 2087kJ/499 kcal
- tłuszcz: 39,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21,1g
- węglowodany: 31,8g w tym cukry: 19,3g
- błonnik: 15,3g
- białko: 8,5g
- sól: 0,6g