Cukier trzcinowy rapadura jest to nierafinowany cukier z trzciny cukrowej poddany najmniejszej z możliwych obróbek. Otrzymywany jest poprzez wysuszenie soku z trzciny cukrowej, wcześniej wyciśniętego za pomocą prasy. Ten rodzaj cukru jest więc najbardziej naturalną odmianą. Doskonale nadaje się do wypieków, przygotowywania deserów, słodzenia kawy oraz do marynat.
waga: 500g
składniki: cukier trzcinowy rapadura* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1570 kJ/ 375 kcal
- tłuszcz: 0,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g - węglowodany: 100g
w tym cukry: 100g - białko: 0,0g
- sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl
COBICO NR PL-03-001216