Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Cukier z agawy jest naturalną substancją słodzącą, która może stanowić alternatywę dla tradycyjnego cukru i słodzików. W smaku przypomina syrop klonowy.
Posiada niski indeks glikemiczny: doskonały dla osób będących na diecie. Można używać go do słodzenia zimnych i gorących napojów, deserów.
składniki: odwodniony sok z agawy*, maltodekstryna (do 6%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1700kJ/400kcal
• tłuszcz: 0,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
• węglowodany: 100g
w tym cukry: 90g
• białko: 0,0g
• sól: 0,04g
Produkt higroskopijnym łatwo ulega zbryleniu, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Produkt rolnictwa ekologicznego.