Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu, dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do pierogów, krokietów, pasztecików lub pieczeni mięsnych.
składniki: soczewica żółta* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1471kJ/348kcal
- tłuszcz: 2,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- węglowodany: 51g w tym cukry: 0,0g
- białko: 26g
- sól: 0,09g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Produkt rolnictwa ekologicznego.