Kaszka wieloziarnista: to doskonała jakość oraz brak dodatku środków konserwujących a także łatwość przygotowania sprawiają,że może ona stanowić zarówno doskonałe, pożywne śniadanie
jak i zdrową przekąskę w ciągu dnia.
Wystarczy do ciepłego mleka lub wody (80ºC) wsypać kaszkę, dokładnie wymieszać i odstawić na 2- 3 minuty.
Aby wzbogacić smak można dodać suszone owoce, miód, syrop lub dżem.
składniki: owies, żyto, łuszczony jęczmień, pszenica, proso, kaszka kukurydziana, kiełki kukurydzy
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1530kJ/360kcal
- tłuszcz: 2,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g
- węglowodany: 68g w tym cukry: 1,0g
- błonnik: 9,1g
- białko: 12g
- sól: 0,01g
Zawiera naturalnie występujące cukry.