Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
nasiona do kiełkowania
Kiełki są jak pigułki z minerałami, witaminami i białkiem. Dostarczają nam witamin z grupy A, C, E i H. Mają mnóstwo pierwiastków: wapń, żelazo, siarkę, cynk, magnez, potas, selen, lit i chrom. Zawarte w kiełkach białka, żywe enzymy i cukry są lepiej przyswajalne przez organizm niż te zawarte w dojrzałych warzywach. Kiełki: - dodają urody, opóźniają procesy starzenia - leczą stany zapalne i infekcje, pobudzają odporność - odchudzają, pobudzając wydzielanie żółci przez wątrobę przyspieszają trawienie - dodają energii ze względu na dużą zawartość potasu - walczą ze stresem - wzmacniają ciało, chronią układ krążenia - leczą anemię Wyhodowanie kiełków wymaga od 3 do 5 dni, najlepiej używać do tego specjalnych pojemników- kiełkownicy. Nasiona kiełkują w różnych warunkach, a najlepsze są dzień do półtora po wykiełkowaniu. Można je przechowywać w lodówce około 3 dni a potem nie nadają się do spożycia. |
Zobacz także
Zapisz produkty do schowka aby kupić je później lub podzielić się nimi ze znajomymi.