Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Sproszkowana postać siemienia lnianego o wysokiej zawartości łagodzących, lekkostrawnych substancji śluzowych, wartościowego białka, błonnika, lignanów,
związków mineralnych jest łatwo przyswajalna przez organizm człowieka i daje pełne wykorzystanie tych wszystkich, cennych dla organizmu składników.
Mielona postać lnu upraszcza przygotowanie kleiku lnianego, umożliwia lepszą rozpuszczalność substancji odżywczych, a także umożliwia stosowanie dodatków smakowych.
Można go spożywać do 2- 3 razy dziennie z dodatkiem mleka, jogurtu, soków owoców, miodu, posłodzić lub posolić. Len mielony jest również doskonałym dodatkiem do zup, domowych wypieków, sosów, płatków śniadaniowych.
składniki: len mielony
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1291kJ/311kcal
- tłuszcz: 9,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1g
- węglowodany: 7g w tym cukry: 2,0g
- błonnik: 38g
- białko: 32g
- sól: 0,15g