Ekologiczny, bezglutenowy makaron z ciecierzycy, bezjajeczny.
sposób gotowania: zagotować 4- 5 l osolonej wody (tak by makaron pływał w niej swobodnie), dodać odrobinę oleju roślinnego i wrzucić partiami makaron. Gotować do miękkości: 6- 8 minut, al dente 4-5 minut. Odcedzić, przelać wodą.
waga: 250g
składniki: mąka z ciecierzycy*, woda źródlana (ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1297kJ/310kcal
- tłuszcz: 5,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1g
- węglowodany: 44,3g
w tym cukry: 2,3g
- błonnik: 15,5g
- białko: 18,5g
- sól: 0,09g
Produkt rolnictwa ekologicznego.