Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Falafel są to smażone kulki lub kotleciki z przyprawionej ciecierzycy. Doskonale sprawdza się jako przekąska lub jako składnik dania obiadowego. Bardzo popularna wegetariańska potrawa w krajach arabskich.
Aby przyrządzić falafel należy wymieszać zawartość opakowania z 300 ml wrzątku i pozostawić na 10 minut.
Rękami uformować małe kulki i smażyć na oliwie.
składniki: grubo mielona ciecierzyca* 93%, sól morska, granulat cebuli*, pietruszka*, kolendra*, kminek*, pieprz*, sproszkowany czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1373kJ/327kcal
- tłuszcz: 5,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0g
- węglowodany: 43g w tym cukry: 3,5g
- błonnik: 15,6g
- białko: 18g
- sól: 2,4g
Produkt rolnictwa ekologicznego.