Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Miso Hatcho to gęsta pasta japońska uzyskana ze sfermentowanej soi. Jest bogata w białko, witaminy i substancje mineralne,
a uboga w tłuszcz i niskokaloryczna. Można jej używać do sosów, kiszonych warzyw, mięs, ryb, kasz, ryżu. Ma charakterystyczny wędzony smak i ciemnobrązowy kolor.
składniki: soja, woda, sól morska, prażona mąka jęczmienna (kosen), koji
składniki: soja, woda, sól morska, prażona mąka jęczmienna (kosen), koji
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 875kJ/208kcal
- tłuszcz: 6,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9g
- węglowodany: 11,1g w tym cukry: 0,6g
- błonnik: 7,7g
- białko: 22,4g
- sól: 9,6g