Napój ryżowy w proszku, bezglutenowy. Wegański napój ryżowy naturalny bogaty w błonnik pokarmowy, nie zawiera laktozy (< 10 mg w 100 ml gotowego napoju), bez GMO. Zawiera białko pochodzenia roślinnego. Ze 100 g proszku można przygotować 1 l napoju.
Sposób przygotowania: 25 g (dwie czubate łyżki) proszku wymieszać w niewielkiej ilości gorącej wody do powstania papki, a następnie uzupełnić wodą do objętości 250 ml.
masa netto: 350 g (3,5 l gotowego napoju)
składniki: mąka ryżowa 23%, tłuszcz kokosowy, syrop glukozowy w proszku, dekstroza, inulina, emulgator: E 472e (pochodzenia roślinnego), stabilizator: fosforan potasu, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, aromat
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1934 kJ / 462 kcal
- tłuszcz: 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
- węglowodany: 62 g w tym cukry: 25 g
- błonnik: 9,3 g
- białko: 1,7 g
- sól: 0,03 g
Może zawierać śladowe ilości soi.