Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Miso to gęsta pasta japońska uzyskana ze sfermentowanej soi. Jest bogata w białko, witaminy i substancje mineralne, a uboga w tłuszcz i niskokaloryczna. Można jej używać do sosów, kiszonych warzyw, mięs, ryb, kasz, ryżu. Ma charakterystyczny wędzony smak i ciemnobrązowy kolor. Kostki miso idealnie sprawdzą się w daniach kuchni azjatyckiej, jako aromatyczny dodatek do zup, sosów, makaronu czy ryżu.
Sposób przygotowania: Dodać kostkę do 500ml wywaru gotującego się na wolnym ogniu.
masa netto: 80g
składniki: sól morska, oleje roślinne* (shea*, słonecznikowy*), miso* 19% (soja, jęczmień, sól morska, woda, Aspergillus oryzae), skrobia*, sok z marchwi*, przyprawy* (kolendra*, pieprz*, gałka muszkatołowa*), pietruszka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
składniki: sól morska, oleje roślinne* (shea*, słonecznikowy*), miso* 19% (soja, jęczmień, sól morska, woda, Aspergillus oryzae), skrobia*, sok z marchwi*, przyprawy* (kolendra*, pieprz*, gałka muszkatołowa*), pietruszka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1555kJ/375kcal
- tłuszcz: 30,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,7g
- węglowodany: 19,6g w tym cukry: 3,2g
- błonnik: 2,7g
- białko: 4,9g
- sól: 40,1g
Zawiera alergeny: soję i gluten.
Produkt rolnictwa ekologicznego.