Pełna smaków orientalnych pasta garam masala, do warzyw, sosów, curry.
masa netto: 175g
składniki: woda, olej słonecznikowy*, przyprawy (kolendra*, kminek*, pieprz czarny*, kurkuma*, kardamon*, cynamon*, goździki*, cebula, imbir*, asafetyda*, kozieradka*, chilli*), koncentrat pomidorowy*, soczewica czerwona* (Masoor Dal), ocet owocowy*, sól kamienna ajurwedyjska, pasta z tamaryndowca*, cukier trzcinowy ajurwedyjski* (jaggery), masło Ghee (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 619kJ/148kcal
- tłuszcz: 11,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8g
- węglowodany: 6,3g w tym cukry: 1,0g
- białko: 2,8g
- sól: 0,5g
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), gorczycę.
Produkt rolnictwa ekologicznego.