Delikatna, kremowa pasta z cieciorki z kawałkami zielonych oliwek, o wyraźnym smaku oliwkowym. Zawiera sporo białka, błonnika i najzdrowszych tłuszczów jednonienasyconych pochodzących z oliwek.
Polecana zwłaszcza dla amatorów jednej z najzdrowszych diet: śródziemnomorskiej.
składniki: woda, cieciorka 37%, oliwki zielone 22% (oliwki zielone, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), cebula, skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, błonnik pszenny (bez glutenu), przyprawy (zawierają seler), hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy= witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 563 kJ/ 134 kcal
- tłuszcz: 4,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
- węglowodany: 19 g w tym cukry: 2,7 g
- białko: 4,3 g
- sól: 1,7 g
Produkt może zawierać soję, sezam i gorczycę.