Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Quinoa, czyli komosa ryżowa zwana także 'złotem Inków'. Najbardziej popularna jest biała quinoa (ma najdelikatniejszy smak), czerwona i czarna mają zdecydowanie bardziej intensywny, lekko orzechowy smak i po ugotowaniu są nieco twardsze.
Quinoa z powodzeniem zastępuje dodatki takie jak ziemniaki, kaszę, makaron czy ryż i może być wspaniałym komponentem zup, dań jednogarnkowych oraz składnikiem sałatek, zapiekanek, warzywnych kotlecików czy też deserów. Z ugotowanej komosy można także przygotować pyszna koktajle - miksując ją z ulubionym sokiem owocowym.
składniki: komosa ryżowa biała* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1539kJ/368kcal
- tłuszcz: 6,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7g
- węglowodany: 64g w tym cukry: 2,0g
- błonnik: 7,0g
- białko: 14g
- sól: 0,01g
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy.
Produkt rolnictwa ekologicznego.