Ciasteczka bezglutenowe Ciastka bez jajek
Bezglutenowe ciastka bez cukru. Kruche ciasteczka bez dodatku cukru (zawierają cukry naturalnie występujące), bez pszenicy, bez jajek. Odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej. Zawierają substancję słodzącą: ksylitol.
masa netto: 130 g
składniki: skrobie (ziemniaczana, kukurydziana), margaryna [oleje i tłuszcze roślinne (olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy), woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat), mąki (kukurydziana, ryżowa), woda, substancja słodząca: ksylitol, błonnik z korzenia cykorii, mleko pełne w proszku, olej roślinny rzepakowy, aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja spulchniająca: węglany sodu
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 2063 kJ / 494 kcal
- tłuszcz: 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,8 g
- węglowodany: 65 g w tym cukry: <0,05 g, poliole: 7,6 g
- błonnik: 6,1 g
- białko: 2,6 g
- sól: 0,22 g