Tłuszcze i ocet BIO
Masło ghee BIO
Masło klarowane Ghee 1l BATOM BIO
W naszym sklepie znajdziesz klarowane masło ghee pochodzące z ekologicznego mleka od krów hodowanych w gospodarstwach zrównoważonego rolnictwa.
Czym jest masło ghee?
Ekologiczne masło ghee to czysty tłuszcz mleczny bez zanieczyszczeń, kazeiny i laktozy. Jest zdrowym ekologicznym tłuszczem zwierzęcym, łatwo przyswajalnym przez organizm. Odpowiednie również dla osób na diecie bezglutenowej.
Jak powstaje tłuszcz ghee?
Nasze masło ghee powstaje z certyfikowanej śmietanki dzięki czemu jest wyjątkowo pyszne i pachnące. Powstaje w procesie klarowania masła, czyli powolnego podgrzewania do momentu gdy wytrącone szumowiny i osady nabiorą brązowej barwy. Czas uzyskania ghee jest nieco dłuższy niż samo klarowanie masła.
Właściwości masła ghee
Nasze ekologiczne masło ghee ma piękny, żółty kolor, delikatny smak i orzechowy aromat. Jest tłuszczem doskonałym do przechowywania: nie wymaga warunków chłodniczych. Na długo zachowuje swoje właściwości nawet pozostając w temperaturze pokojowej. Ale należy przechowywać je w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Masło ghee w codziennej diecie
Ekologiczne ghee ma wysoką temperaturę dymienia. Zasadniczo nie wpływa na smak potraw, jeżeli już to podkreśla ich aromat. Używaj go więc do smażenia, pieczenia albo jako dodatku do warzyw na ciepło, kasz, ryżu.
Czy wiesz, że…
Masło ghee pochodzi z tradycji indyjskiej gdzie wykorzystywane jest nie tylko jako produkt spożywczy ale także używane w praktykach religijnych.
Gdzie kupić Masło Ghee BIO
- www.batom.pl
- BATOM.PL Józef Leśniak
- email: biuro.batom@gmail.com
- nr telefonu: +48 530 555 525
- adres: Do Cegielni 6, Cianowice Duże 32-043