BIO kakao surowe kruszone. Ekologiczne ziarna kakao przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania składników odżywczych. Charakteryzują się wytrawnym smakiem i stanowią bazę dla czekolad i wyrobów czekoladowych jak również dodatek do musli, ciast, deserów.
masa netto: 1 kg
składniki: kakao ziarna surowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 2805 kJ/ 678 kcal
- tłuszcz: 52g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30g
- węglowodany: 29g w tym cukry: 1,5g
- błonnik: 23g
- białko: 12g
- sól: 0,15g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl