BIO kasza bulgur. Ekologiczna kasza bulgur powstaje z ziaren pszenicy durum (twardej), po ich sparzeniu, suszeniu i zgnieceniu. Jest bardzo smaczna, o orzechowym posmaku. Idealna do dań mięsnych, warzywnych, gulaszów.
Sposób użycia: kaszę zalać wrzątkiem lub bulionem i pozostawić pod przykryciem na około 15 - 20 minut.
masa netto: 1 kg
składniki: kasza bulgur* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1601 kJ/ 379 kcal
- tłuszcz: 1,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- węglowodany: 69,8g w tym cukry: 0,4g
- błonnik: 18,3g
- białko: 12,5g
- sól: 0,04g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl