Ekologiczny makaron gryczany, bez dodatku jajek. Odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej. Prosty, naturalny skład.
BIO makaron gryczany risoni z pełnoziarnistej mąki gryczanej stanowi bogate źródło błonnika i magnezu. Jest lekkostrawny a jednocześnie sycący. Makaron z ziaren gryki to produkt bezglutenowy, bez dodatku jajek, posiada certyfikat koszerności.
Czas gotowania: 12 minut.
masa netto: 250 gskładniki: mąka gryczana pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1469 kJ / 347 kcal
- tłuszcz: 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
- węglowodany: 67 g w tym cukry: 0,9 g
- błonnik: 4,5 g
- białko: 11 g
- sól: 0,0 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.