Masło klarowane ghee czyli oczyszczone metodą tradycyjną. Podczas długotrwałego procesu podgrzewania następuje oddzielenie substancji stałych (zanieczyszczeń) od ciekłego masła. Masło ghee jest doskonałe do smażenia, pieczenia, duszenia oraz gotowania. Dodane do kaszy, ryżu czy makaronu nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu.
objętość netto: 500 ml
składniki: tłuszcz mleczny 100%
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal
- tłuszcz: 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 60 g
- węglowodany: 0,0 g w tym cukry: 0,0 g
- błonnik: 0,0 g
- białko: 0,0 g
- sól: 0,0 g
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl