Miód Manuka MGO 400 500g MANUKA
Miody Miód manuka MGO 250 250g Nowa Zelandia
Miody Manuka zawierają aktywny składnik (uzyskiwany w procesie wytwarzania przez pszczoły miodu z nektaru zebranego z kwiatów krzewu Manuka rosnącego w Nowej Zelandii): methylglyoxal (MGO), który jest odpowiedzialny za właściwości antybakteryjne miodu. Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0- 10mg/kg, natomiast w miodach Manuka osiąga stężenie 100- 1000mg/kg.
Miód Manuka wyjątkowo korzystnie wpływa na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego, wspomaga działanie układu odpornościowego, dobrze wpływa na kondycje skóry.
MGO 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400mg methylglyoxalu.
Miód Manuka spożywa się jak każdy inny miód: bezpośrednio lub jako słodzik do napojów, deserów, wypieków.
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Ciasteczka owsiane migdałowe bez cukru 150g ANIA
Otręby owsiane 500g EKOWITAL BIO
Powidło śliwkowe 100% bez cukru 340g BATOM BIO
Ciastka bananowe bezglutenowe 100g GLUTENEX
Imbir kandyzowany 250g BATOM BIO
Inne produkty w tej kategorii:
Miód Manuka MGO 100+ 250g MANUKORA
Miód Manuka MGO 400 250g MANUKA
