Miód Manuka MGO 400 500g MANUKA
Miody Miód manuka MGO 250 250g Nowa Zelandia
Miody Manuka zawierają aktywny składnik (uzyskiwany w procesie wytwarzania przez pszczoły miodu z nektaru zebranego z kwiatów krzewu Manuka rosnącego w Nowej Zelandii): methylglyoxal (MGO), który jest odpowiedzialny za właściwości antybakteryjne miodu. Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0- 10mg/kg, natomiast w miodach Manuka osiąga stężenie 100- 1000mg/kg.
Miód Manuka wyjątkowo korzystnie wpływa na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego, wspomaga działanie układu odpornościowego, dobrze wpływa na kondycje skóry.
MGO 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400mg methylglyoxalu.
Miód Manuka spożywa się jak każdy inny miód: bezpośrednio lub jako słodzik do napojów, deserów, wypieków.
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Herbatka Pokrzywa liść 25g DARY NATURY BIO
Śmietanka kokosowa 200ml ECOMIL BIO
Herbata zielona matcha 100g BATOM BIO
Imbir kandyzowany 250g BATOM BIO
Napój kokosowy bez cukru 500ml ECOMIL BIO
Kasza manna orkiszowa 500g NIRO BIO
Ksylitol 1kg AKA
Inne produkty w tej kategorii:
Miód Manuka MGO 100+ 250g MANUKORA
Miód Manuka MGO 400 250g MANUKA
