Mleko kozie pełne witamin, o wysokiej zawartości białka, bogate wapń. Lekkostrawne, dobrze przyswajalne, hipoalergiczne, bez GMO (od kóz karmionych paszami wolnymi od GMO).
Wysoko pasteryzowane.
Struktura i skład białka mleka koziego sprawiają, że jest ono korzystniejsze dla organizmu ludzkiego niż mleko krowie. Nadaje się dla osób mających kłopoty z przewodem pokarmowym, doskonale zastępuje mleko krowie w przypadkach jego nietolerancji.
Mleko można używać do przygotowania kakao, kaszki, budyniu lub zupy mlecznej lub spożywać bezpośrednio.
Zawartość tłuszczu: 2,5%.
wartość odżywcza w 100ml:
- wartość energetyczna: 218kJ/53kcal
- tłuszcz: 2,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8g
- węglowodany: 4,3g w tym cukry: 4,1g
- białko: 3,0g
- sól: 0,09g