Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Mleko ryżowe jest mlekiem na bazie zboża. W porównaniu z mlekiem krowim, zawiera więcej węglowodanów, ale nie zawiera nawet śladowych ilości wapnia i białka, ani cholesterolu oraz laktozy. Może być używane jako alternatywa dla tradycyjnego, krowiego mleka, będąc dla organizmu mniejszym obciążeniem niż mleko krowie.
składniki: woda, ryż* 14%, pasta migdałowa* 1,2%, olej słonecznikowy*, sól morska, naturalny aromat migdałowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100ml produktu:
- wartość energetyczna: 267 kJ/ 63 kcal
- tłuszcz: 2,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g - węglowodany: 10,5g
w tym cukry: 8,0g - błonnik: 0,5g
- białko: 0,6g
- sól: 0,1g
Produkt rolnictwa ekologicznego.