BIO olej rzepakowy uniwersalny o łagodnym smaku, tłoczony na zimno. Ekologiczny olej z zarodków rzepaku z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno wyłącznie za pomocą środków mechanicznych z klasyfikowanych najlepszych ziaren, pozbawionych gorzkiej okrywy nasiennej. Bogaty w kwasy tłuszczowe omega 3, a zawarty w oleju kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Dzięki łagodnemu smakowi idealnie sprawdza się w codziennym stosowaniu w kuchni, doskonały zarówno do potraw na zimno jak i na ciepło.
Polecany szczególnie do sałatek, surówek, sosów, dressingów, majonezów, past kanapkowych oraz serowych, kasz ziemniaków, ale może być również stosowany do gotowania, smażenia i pieczenia.
objętość netto: 500 ml
składniki: olej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 ml:
- wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal
- tłuszcz: 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g
- węglowodany: 0,0 g w tym cukry: 0,0 g
- białko: 0,0 g
- sól: 0,0 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.