Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Zalety oleju z ryżu zostały już docenione na całym Dalekim Wschodzie. Ostatnio olej ten jest coraz bardziej popularny w Europie. To przede wszystkim olej o dużym znaczeniu prozdrowotnym. Zawiera dużo naturalnych przeciwutleniaczy, co poprawia cyrkulację krwi i opóźnia procesy starzenia się organizmu hamując rozwój wolnych rodników. Obniża poziom cholesterolu we krwi z uwagi na korzystny skład kwasów tłuszczowych oraz obecność Gamma Oryzanolu.
Olej z ryżu ma neutralny, delikatny smak, co pozwala zachować naturalny smak przygotowywanych potraw.
Potrawy smażone na oleju z ryżu są mniej kaloryczne ( nawet o 20 % ) gdyż olej ten jest w mniejszym stopniu absorbowany niż inne oleje. Ma wysoką temperaturę dymienia ( ponad 230˚C ) co oznacza smażenie bez dymu i nadmiernego pryskania.
Olej z ryżu ma neutralny, delikatny smak, co pozwala zachować naturalny smak przygotowywanych potraw.
Potrawy smażone na oleju z ryżu są mniej kaloryczne ( nawet o 20 % ) gdyż olej ten jest w mniejszym stopniu absorbowany niż inne oleje. Ma wysoką temperaturę dymienia ( ponad 230˚C ) co oznacza smażenie bez dymu i nadmiernego pryskania.