Pasta bezglutenowa do smarowania
Pasta z ciecierzycy z siemieniem lnianym i czarnym sezamem to bardzo smaczna warzywna pasta z ciecierzycy z dodatkiem nasion lnu i sezamu. Zawiera tylko naturalne składniki. Doskonała do smarowania pieczywa. Produkt wegański, bezglutenowy, sterylizowany.
masa netto: 190 g
składniki: ciecierzyca gotowana 52% (ciecierzyca, sól), woda, miazga sezamowa tahini, sok cytrynowy, oliwa z oliwek, siemię lniane 3%, przyprawy, sezam czarny 0,8%, sól morska
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 865 kJ/ 208 kcal
- tłuszcz: 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
- węglowodany: 8,6 g w tym cukry: 2,0 g
- błonnik: 4,5 g
- białko: 7,5 g
- sól: 1,1 g
Ciemniejsza warstwa pod wieczkiem nie wpływa na jakość produktu.