Syrop z agawy bezglutenowy jest doskonałym, alternatywnym środkiem słodzącym powstałym z zagęszczonego soku z agawy. Jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny. Charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością, ma całkowicie neutralny smak a konsystencją i barwą przypomina miód.
Polecany jako dodatek do wypieków, deserów, naleśników, napojów.
masa netto: 660g
składniki: syrop z agawy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 1253kJ/296kcal
tłuszcz: 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
węglowodany: 71g w tym cukry: 71g
błonnik: 5,7g
białko: 0g
sól: 0,06g
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Szczegóły produktu
Certyfikat bio
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
5907814660329
Opinie o produkcie (0)
Zawarte na stronie opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów BATOM, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu.