Tapioka jest to produkt skrobiowy otrzymywany z manioku. Świetnie sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu. Polecana w szczególności dla osób chorujących na miażdżycę lub będących na specjalistycznych lub odchudzających dietach.
Aby ją przygotować należy zalać wrzącą wodą i intensywnie mieszać. Gdy będzie gęstnieć dodawać kolejne porcje wody. Tapioka jest gotowa do spożycia wtedy gdy jest półprzeźroczysta i wystarczająco miękka.
waga: 300g
składniki: tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1507kJ/355kcal
- tłuszcz: 0,02g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- węglowodany: 88g w tym cukry: 3,4g
- białko: 0,2g
- sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl
Produkt rolnictwa ekologicznego.
COBICO NR PL-03-001216