Bezglutenowy wypiek taralli, bez laktozy, bez pszenicy. Opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Taralli to popularna, włoska przekąska w postaci kruchego, okrągłego ciasteczka (może być na słono lub słodko). Smakowita jako dodatek w postaci pieczywa do dipów, sałatek, surówek lub spożywana oddzielnie.
masa netto: 120 g
składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa, olej słonecznikowy wysokooleinowy 15%, białe wino, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, dekstroza, sól, oliwa z oliwek 1%, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu; emulgator: lecytyna słonecznikowa; naturalny aromat
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 2104kJ/504kcal
- tłuszcz: 28g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4g
- węglowodany: 59g w tym cukry: 0,5g
- błonnik: 8,9g
- białko: 0,7g
- sól: 2,4g