Serek sojowy Wędzone tofu Produkt wegański
Tofu to twarożek sojowy przygotowywany z mleka sojowego. Jest jednym z głównych składników w kuchniach orientalnych.
W dietach wegetariańskich stanowi ważne źródło białka. Produkt o delikatnej, sprężystej konsystencji.
składniki: ziarna soi (ekstrakt z nasion soi) 92%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sos sojowy
(woda, sól, nasiona soi, skrobia ryżowa, cukier), sól wędzarnicza z drewna bukowego
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 601kJ/114kcal
• tłuszcz: 8,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4g
• węglowodany: 0,8g
w tym cukry: 0,4g
• białko: 15,6g
• sól: 2,0g
W produkcie możliwa obecność sezamu i łubinu.