BIO żyto ziarno. Żyto jest często uprawianym zbożem. Po zmieleniu ekologicznych ziaren żyta uzyskuje się pełnoziarnistą mąkę do wypieku ciemnego czy mieszanego pieczywa lub ciasta na makarony. Płatki żytnie w połączeniu z innymi płatkami zbożowymi (w musli czy crunchy) doskonale smakują z mlekiem, jogurtem.
masa netto: 500 g
składniki: żyto ziarno* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 11467kJ/348kcal
- tłuszcz: 3,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
- węglowodany: 63,3g w tym cukry: 1,1g
- błonnik: 15,6g
- białko: 8,9g
- sól: 0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl