Wodorosty Dulse przed użyciem należy bardzo dokładnie wypłukać a potem moczyć około 5 min. Po namoczeniu powiększą swoją objętość 4- krotnie. Gotować według uznania około 15 minut. Można dodawać je do sałatek, gotowanych warzyw, jajecznicy, tostów. Wodorosty są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, składników mineralnych, roślinnych składników odżywczych, witamin.
masa netto: 25g
składniki: algi morskie dulse (Palmaria palmata)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 937kJ/224kcal
- tłuszcz: 0,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
- węglowodany: 21g w tym cukry: 0,0g
- błonnik: 31g
- białko: 18g
- sól: 4,4g
Produkt może zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.
Produkt rolnictwa ekologicznego.