czekolada bez dodatku cukru, słodycze dla diabetyków, bezglutenowe słodycze słodzona stewią i erytrytolem
Gorzka czekolada z pomarańczą z erytrytolem i glikozydami stewiolowymi, bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące). Masa kakaowa min. 60%.
Produkt bezglutenowy.
waga: 125g
składniki: miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,026%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, liofilizowana pomarańcza 3%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat pomarańczowy, naturalny aromat waniliowy
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1690kJ/410kcal
• tłuszcz: 36g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22g
• węglowodany: 35g
w tym cukry: 3,1g
w tym poliole: 29g
• błonnik: 17g
• białko: 7,0g
• sól: 0,09g
1WW=167g, 1WBT= 28g wg SGGW
Produkt może zawierać mleko, orzechy, sezam i soję.
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.