Pieczywo bezglutenowe Bułki Schar
Bezglutenowe bułki ciabatta. Bogate w błonnik bułeczki do zapiekania opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu, bez pszenicy, bez laktozy, bez konserwantów. Opakowanie zawiera 4 bułki ciabatta.
Sposób przygotowania: Przed pieczeniem skropić wodą. Piec we wstępnie nagrzanym piekarniku w 200ºC przez 8-10 minut.
masa netto: 200 g
składniki: skrobia kukurydziana, woda, zakwas 12% (mąka ryżowa, woda), mąka kukurydziana, mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium), substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza, białko sojowe, olej słonecznikowy, drożdże, oliwa z oliwek 0,9%, sól, regulatory kwasowości: kwasy cytrynowy, kwas winowy
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 969 kJ / 230 kcal
- tłuszcz: 3,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
- węglowodany: 42 g w tym cukry: 3,9 g
- błonnik: 6,8 g
- białko: 4,6 g
- sól: 1,2 g
Może zawierać łubin, gorczycę i sezam.