ciasto bezglutenowe, słodycze bez glutenu
Bezglutenowe ciasto cytrynowe. Pyszne, miękkie ciasto o smaku cytrynowym opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Produkt bez laktozy, bez pszenicy, bez konserwantów. Do produkcji użyto jaj od kur z chowu ściółkowego.
masa netto: 250 g
składniki: jaja 29%, cukier, oleje roślinne w zmiennych proporcjach (słonecznikowy, palmowy), skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, baza cytrynowa 3% (cukier, miąższ i sok cytrynowy 25%, syrop glukozowy, naturalny aromat), mąka kukurydziana, skrobia ryżowa, substancje spulchniające: winian monopotasowy, wodorowęglan sodu; emulgatory (E481, E471), sól, ekstrakty z owoców (karobu, jabłek), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; naturalne aromaty
wartości odżywcze na 100 g:
- wartość energetyczna: 1780 kJ / 426 kcal
- tłuszcz: 22 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
- węglowodany: 51 g w tym cukry: 22 g
- białko: 4,8 g
- sól: 0,68 g
Może zawierać soję, łubin, orzechy laskowe i migdały.