Czekolada bezcukrowa Produkty bezglutenowe
Czekolada mleczna bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące), zawiera substancje słodzące.
Produkt bezglutenowy, bez oleju palmowego. Masa kakaowa min. 34%.
składniki: substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku 17%, miazga kakaowa, liofilizowana pomarańcza 3%, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalne aromaty (pomarańczowy, waniliowy)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1968kJ/475kcal
• tłuszcz: 33g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20g
• węglowodany: 57g
w tym cukry: 8,4g
• błonnik: 1,5g
• białko: 6,0g
• sól: 0,18g
1WW=30g
1WBT= 31g wg SGGW
Produkt może zawierać orzechy, sezam i soję.
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.