czekolada bez dodatku cukru słodycze dla diabetyków bezglutenowe słodycze żywność wegańska
Czekolada gorzka bez dodatku cukru, bezglutenowa, wegańska.
Masa kakaowa min. 85%. Zawiera cukry naturalnie występujące.
składniki: miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, substancja słodząca: maltitol, odtłuszczone kakao w proszku, inulina, emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat waniliowy
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 2279kJ/553kcal
• tłuszcz: 48g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29g
• węglowodany: 19g
w tym cukry: <0,5g
• błonnik: 14g
• białko: 10g
• sól: 0,1g
WW= 83g, WBT= 21g
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Produkt może zawierać orzechy, mleko, sezam i soję.