Przetwór owocowy z truskawek z erytrytolem i glikozydami stewiolowymi, bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące), odpowiedni dla wegan.
Pasteryzowany, sporządzony z 70g owoców na 100g produktu.
Wyśmienity do pieczywa, ciast i deserów.
masa netto: 200g
składniki: truskawka 70%, sok jabłkowy, substancje słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,05%, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 262kJ/ 63kcal
- tłuszcz: 0,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- węglowodany: 19g w tym cukry: 5,7g, poliole: 13g
- błonnik: 1,3g
- białko: 0,0g
- sól: <0,01g
1WW = 167g SGGW
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.