BIO dżem jagodowy bez dodatku cukru. Ekologiczny dżem z jagody leśnej słodzony sokiem jabłkowym, gotowany, pasteryzowany. Zawierający wyłącznie cukry naturalne występujące w owocach. Zawiera 80% owoców (80g owoców na 100g produktu).
masa netto: 260g
składniki: jagoda leśna* 80%, koncentrat jabłkowy*, pektyna - substancja zagęszczająca (naturalny składnik owoców) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 584 kJ/ 138 kcal
- tłuszcz: 0,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- węglowodany: 32g w tym cukry: 24g
- białko: 0,0g
- sól: 0,06g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl