Z orkiszu Makarony orkiszowe
BIO makaron orkiszowy pełnoziarnisty wytworzony z mąki z pełnego przemiału (łuski, bielma i zarodka). Posiada wysoką zawartość błonnika i jest doskonałym źródłem składników mineralnych. Stanowi zdrową alternatywę dla makaronów pszennych.
Czas gotowania: 7 minut, al dente: 6 minut.
masa netto: 250 g
składniki: mąka orkiszowa razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu:
- wartość energetyczna: 668 kJ / 158 kcal
- tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
- węglowodany: 28 g w tym cukry: 1,0 g
- błonnik: 4,4 g
- białko: 6,2 g
- sól: 0,01 g
Produkt może zawierać jaja.
Produkt rolnictwa ekologicznego.