bio makaron bezglutenowy ryżowy
BIO makaron ryżowy spaghetti razowy. Ekologiczny makaron ryżowy pełnoziarnisty 100% z ryżu brązowego. Produkt bezglutenowy.
Sposób przygotowania: Zagotować 2,5l wody na 250g makaronu, wsypać makaron i dodać sól. Gotować około 10-12 minut od czasu do czasu mieszając.
masa netto: 250 g
składniki: mąka z ryżu pełnoziarnistego* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1542 kJ / 364 kcal
- tłuszcz: 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
- węglowodany: 75 g w tym cukry: 1,0 g
- błonnik: 2,5 g
- białko: 8 g
- sól: 0,03 g
Może zawierać śladowe ilości soi i gorczycy.
Produkt rolnictwa ekologicznego.