Quinoa czerwona (komosa) z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup, sosów, dodatek do warzyw, deserów.
sposób użycia: ziarno należy przepłukać, zalać gorącą wodą ( w proporcji 2:1) i gotować przez około 25 min, posolić
waga: 250g
składniki: quinoa czerwona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1489 kJ/ 353 kcal
- tłuszcz: 6,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7g - węglowodany: 57g
w tym cukry: 1,3g - białko: 14g
- sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl
COBICO NR PL-03-001216