Mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem, bardzo sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Doskonała także jako alternatywa dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
waga: 250g
składniki: migdały mielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 2544 kJ/ 616 kcal
- tłuszcz: 54g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9g - węglowodany: 5,4g
w tym cukry: 4,8g - białko: 22g
- sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl
COBICO NR PL-03-001216