Miód Manuka MGO 400 500g MANUKA
Miody Miód manuka MGO 250 250g Nowa Zelandia
Miody Manuka zawierają aktywny składnik (uzyskiwany w procesie wytwarzania przez pszczoły miodu z nektaru zebranego z kwiatów krzewu Manuka rosnącego w Nowej Zelandii): methylglyoxal (MGO), który jest odpowiedzialny za właściwości antybakteryjne miodu. Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0- 10mg/kg, natomiast w miodach Manuka osiąga stężenie 100- 1000mg/kg.
Miód Manuka wyjątkowo korzystnie wpływa na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego, wspomaga działanie układu odpornościowego, dobrze wpływa na kondycje skóry.
MGO 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400mg methylglyoxalu.
Miód Manuka spożywa się jak każdy inny miód: bezpośrednio lub jako słodzik do napojów, deserów, wypieków.
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Propolis roztwór 20% atomizer 20g BARĆ
Makaron orkiszowy razowy świderki małe 250g BARTOLINI BIO
Przyprawa Podlaska do ryb 50g DARY NATURY
Sól gorzka Epsom spożywcza 1kg BATOM
Siemię lniane brązowe 500g BATOM BIO
Powidło śliwkowe 100% bez cukru 340g BATOM BIO
Inne produkty w tej kategorii:
Miód Manuka MGO 100+ 250g MANUKORA
Miód Manuka MGO 400 250g MANUKA
