Miód Manuka MGO 400 500g MANUKA
Miody Miód manuka MGO 250 250g Nowa Zelandia
Miody Manuka zawierają aktywny składnik (uzyskiwany w procesie wytwarzania przez pszczoły miodu z nektaru zebranego z kwiatów krzewu Manuka rosnącego w Nowej Zelandii): methylglyoxal (MGO), który jest odpowiedzialny za właściwości antybakteryjne miodu. Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0- 10mg/kg, natomiast w miodach Manuka osiąga stężenie 100- 1000mg/kg.
Miód Manuka wyjątkowo korzystnie wpływa na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego, wspomaga działanie układu odpornościowego, dobrze wpływa na kondycje skóry.
MGO 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400mg methylglyoxalu.
Miód Manuka spożywa się jak każdy inny miód: bezpośrednio lub jako słodzik do napojów, deserów, wypieków.
Inne produkty w tej kategorii:
Miód Manuka MGO 100+ 250g MANUKORA
Miód Manuka MGO 250 500g MANUKA
![Miód Manuka MGO 400 500g MANUKA Miód Manuka MGO 400 500g MANUKA](https://batom.pl/4007-thickbox_default/miod-manuka-400-500g.jpg)