Napój ryżowy jest produkowany na bazie ryżu poddanego obróbce cieplnej. Jest roślinną alternatywą klasycznego mleka. Podczas użycia nie waży się i jest łatwo rozpuszczalny. W połączeniu z musli, granolą lub płatkami zbożowymi może stanowić smaczne, pełnowartościowe śniadanie, przekąskę lub lekką kolację. Można go także używać do przygotowania budyniu, zup, sosów i ciast. Produkt bezglutenowy, bez laktozy.
Sposób przygotowania: Rozmieszać 25g (2 łyżki stołowe) w 250ml gorącej wody. W przypadku wody zimnej należy użyć miksera.
masa netto: 400g
składniki: syrop glukozowy, olej sojowy, mąka ryżowa 12,8%, słodzik: maltitol, stabilizatory: fosforan potasu i karagen, kazeinian sodu, substancja przeciwzbrylajaca: dwutlenek krzemu, aromat, sól spożywcza, emulgator: stearyoilomleczan sodu, antyoksydant: ekstrakt z wysoką zawartością tokoferolu, barwnik karoteny
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 2008kJ/479kcal
- tłuszcz: 23g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0g
- węglowodany: 68g w tym cukry: 8,5g
- białko: 2,5g
- sól: 0,46g
Może zawierać soję.