Makarony BIO Makaron Better than noodles Bezglutenowy Konjac 385g BIO BETTER THAN FOODS Vegan Wegański Bezglutenowy Beztłuszczowy Żródło błonnika
BIO makaron konjac noodles. Bezglutenowy, ekologiczny makaron noodles wytwarzany z mąki z bulwy azjatyckiej rośliny konjac, bez cukru. Nie zawiera pszenicy, tłuszczu, cukru i soli. Jego głównym składnikiem jest rozpuszczalny w wodzie, nie wchłanialny przez organizm błonnik, dzięki czemu produkt jest prawie bezkaloryczny. Makaron konjac nie posiada własnego smaku i zapachu, łatwo wchłania aromat potraw i przypraw. Może być spożywany jako zamiennik ryżu i makaronu. Idealnie sprawdzi się jako składnik wielu diet np. diety bezglutenowej, wegańskiej, keto czy FODMAP.
Sposób przygotowania: odsączyć makaron na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy albo gotować minutę odcedzić i podać z wybranymi dodatkami, albo smażyć na suchej patelni przez minutę i dodać do ulubionej potrawy.
masa netto: 385 g
składniki: woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4%, błonnik owsiany* 1% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 35 kJ / 9 kcal
- tłuszcz: 0,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
- węglowodany: 0,0 g w tym cukry: 0,0 g
- błonnik: 4,0 g
- białko: 0,2 g
- sól: 0,0 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w czystej wodzie do 2 dni.
Produkt rolnictwa ekologicznego.